Любопитни факти за климатичните системи

Любопитни факти за климатичните системи
11 април 2023
  • Без климатик някои определени лекарства не биха могли да съществуват. Необходима им е температура, която да е постоянна и точно определена, за да може да се изследват и изучават действията им. Без климатизация това щеше да е невъзможно.

 

  • Нямаше да може да четете тази статия ако не бяха климатиците. В сървърните помещения се монтират климатични инсталации, за да охлаждат и да поддържат оптимална температура, тъй като при работа сървърите отделят голямо количество топлина. Респективно ако нямаше климатични системи работата на свръхмашините щеше да е невъзможна. Това е приносът им в развитието на компютърната сфера.

 

  • Всяка пролет климатиците осигуряват спокоен живот на хора с алергии, като им гарантират пречистен и свеж въздух.

 

  • Климатичната Ви система може да спре развитието на някои болестотворни организми, които се разпространяват в горещ климат.

 

  • Съществуването на търговските и бизнес сгради и центрове щеше да е немислимо без климатизация – повечето помещения в тях нямат прозорец или излаз навън, а при липсата на климатична система това би причинило дискомфорт в температурата, дишането на свеж въздух и общото състояние на средата на сградите.