Често задавани въпроси:

Често задавани въпроси:
29 март 2023

 

  1. Какво е Defrost?

Това е функция на климатичната система. Нарича се размразяване. Това не е дефект, а режим, без който работата в зимните и студени периоди от годината работата на климатиците няма да е възможна. Този режим представлява периодично размразяване на натрупалия се скреж и лед на външното тяло, като системата преминава в режим на охлаждане, за да затопли външния топлообменник.

  1. Как да се справим със зимния конденз?

През лятото проблемът с конденза е сведен до минимум – количеството вода, което изтича е минимално и то е отведено посредством гофрирания маркуч, който излиза директно от вътрешното тяло. Но през зимата това не е така – в режим на отопление кондензацията е доста по-висока и съответно количеството вода е доста повече. Освен това то изтича директно от външното тяло, което води до заледяване на външното тяло и евентуално участъка, върху който попада водата. Решението е монтаж на кондензна вана или т. н. тавичка. Това е консуматив, който също като тампоните в повечето случаи се заплаща допълнително, но предотвратява образуването на  горепосочените проблеми. Монтажът е посредством стойки, прикрепящи се към външното тяло и извеждането на водата посредством тръба до желаното от Вас място. Освен това можете да заявите и допълнително нагревател във ваната и така може да сте сигурни, че няма да има лед.

  1. Защо не трябва да изключваме климатиците през зимата?

Като начало изключването на климатика няма да Ви спести от сметката за електроенергия. Напротив. При евентуално изключване на системата, която вече е достигнала желаната температура Вие освен, че позволявате на помещението да изстине, „натоварвате“ машината при следващо стартиране, защото тя работи на пълни обороти до достигане на зададената температура, а пък ако навън температурите са минусови това няма да стане бързо и в никакъв случай няма да спестите от ток. Изключването на климатика се прави при по-продължително напускане на помещението – дни, седмица, месец и т.н.

  1. Как да подбера правилната големина на климатичната система?

Тук има много съпътстващи фактори – освен кубатура, от значение е и дали жилището има изолация, дограма и разположение на стаята. Климатичната система се подбира за точно определена кубатура – ако монтирате по-голям климатик, отколкото Ви е необходим, то той няма да удовлетвори очакванията Ви. Същото се отнася и за по-малки климатици, отколкото е необходимо. Консултирайте се със специалист и уговорете оглед ако е необходимо. Можете да ни се доверите напълно. ММ-Клима-21 ООД разполага със специалисти, които няма да Ви подведат!

 

Ако все пак имате въпроси, на които не сме отговорили в статията, не се колебайте да се свържете с нас на посочените телефони, на e-mail адреса ни или на място в офиса ни!

 

Поздрави,

Екипът на ММ-Клима-21 ООД!