Профилактика

Профилактика
23 март 2023

Всеки изисква от климатичната система, която е избрал да е ефективна – да отоплява и/или охлажда добре и да не е висок разходът на електроенергия. Но за да е възможно това и от потребителите се изисква грижа за машините. Необходимо е филтрите да се почистват поне веднъж в месеца, най-оптимално и здравословно - на две седмици веднъж.

Това става като отворите капака на вътрешното тяло и извадите мрежичките, които всъщност са филтрите на Вашия климатик. Почистваме с хладка вода без препарат от чистата страна към мръсната, за да не може финият прах да се набие в мрежата. Не използваме четки или гъби, просто под течаща вода, защото в противен случай може да нараним целостта на фината мрежичка.

Отставяме да се отцедят и поставяме обратно на мястото им.

 

Освен това е необходимо да се профилактира системата и от професионалисти.

Това има няколко съществени плюса:

Като начало качествената профилактика веднъж годишно подобрява ефективността на климатичната Ви система, като същевременно удължава живота й, намалява разходът на електроенергия. Не на последно място поддържа здравословна въздушна среда – без микроби, плесен, бактерии и гъбички, които се образуват по време на експлоатация на машината. Освен всичко това навременната профилактика предотвратява евентуални повреди по компонентите и елементите на климатичната система.

Профилактирането на климатични системи се извършва от специалисти, които почистват обстойно с няколко вида препарати и спрейове.

Ако не искате климатикът Ви да загуби ефективността си, да замърсява въздуха, който дишате Вие и Вашите близки и разходът на електроенергия да е свръхвисок, може да ни потърсите за качествена профилактика на климатичните Ви системи.

 

Поздрави,

Екипът на ММ-Клима-21 ООД